Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Ianuarie 2021
Vizualizari: 157
Comentează add

Mai multe asociații din industria spectacolului critică autoritățile că nu au stabilit un plan clar de sprijinire a sectorului cultural.

Situația instituțiilor de cultură, discutată la Palatul Cotroceni

radiojurnal

Foto: presidency.ro.

Mai multe asociații din industria spectacolului critică autoritățile că nu au stabilit un plan clar de sprijinire a sectorului cultural.

Criticile vin în contextul în care ministerul de resort a anunțat recent că aproape 6.000 de operatori culturali vor beneficia de ajutor financiar pentru reluarea activității.

Daniel Klinger, reprezentant al unei asociații din domeniu, spune că schemele de ajutor financiar pentru operatorii culturali trebuie să specifice clar în ce mod și pe ce criterii vor fi acordate aceste sume.


Daniel Klinger: Ceea ce ne așteptăm să se întâmple este ca autoritățile - și cred că de data asta trebuie cineva mai sus de Ministerul Culturii - să spună: este o situație dramatică în acest sector, haideți să vedem, să luăm aceste propuneri și să le concretizăm într-un act normativ, care să asigure un ajutor, dar cât mai repede. Situațiile de care vorbeau colegii mei sunt situații de astăzi, de mâine, nu sunt situații din 2022, așa cum sunt planificate acele evenimente care să fie abilitate de către Ministerul Culturii.


Realizator: Situația instituțiilor de cultură, grav afectate de restricțiile impuse de pandemie, a fost discutată astăzi la Palatul Cotroceni de ministrul Bogdan Gheorghiu și președintele Klaus Iohannis.

(RS)


Etichete industria spectacoluluiculturapalatul cotrocenidaniel klingerklaus iohannisbogdan gheorghiu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live