Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 369
Comentează add

Situaţia în Franţa.

Situaţia în Franţa

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

Cu aproape 30.000 de bolnavii cu COVID-19 în spitale, dintre care aproape 7.000 în stare gravă, la reanimare, şi în Franța se menține tendința descrescătoare înregistrată în ultimele zile atât în ceea ce privește decesele, cât și cazurile grave noi internate la reanimare.

Peste 8.000 de decese au fost înregistrate de la începutul epidemiei, dar acest bilanț ar putea să fie mai mare dat fiind că nu există încă date complete cu privire la situația din căminele de persoane în vârstă, care reprezintă categoria cea mai vulnerabilă.


Corespondenţă din Paris, reporter Daniela Coman -  "357 de pacienți au murit ieri, cu 100 mai puțin ca sâmbătă, printre ei și un medic, al șaptelea cadrul medical pierdut în lupta cu epidemia în Franța.

Bolnavi în stare gravă au sosit cu aproape 40 mai puțini decât în ziua precedentă și mai mulți însă, 250, au eliberat paturile de la terapie intensivă după ce starea lor de sănătate a fost stabilizată și au putut fi mutați în saloane obișnuite.

În Alsacia s-au înregistrat, pentru prima dată, ieri, mai multe ieșiri decât intrări la reanimare.

Situația cea mai complicată este acum în regiunea pariziană, unde bolnavii grav continuă să sosească în medie cu 3% mai mulți în fiecare zi, depășind în acest moment 2.500.

Ieri au fost transferați din nou de aici câteva zeci de bolnavi în alte zone ale țării, iar astfel de transporturi vor continua și săptămâna aceasta atât în alte regiuni ale Franței, cât și în străinătate.

6 pacienți cu COVID-19 vor pleca spre Brno, în Republica Cehă, care s-a oferit să primească 14 francezi în următoarea perioadă.

Situația rămâne preocupantă în azilele de bătrâni, întrucât în peste 30% dintre ele a fost confirmată prezența virusului.

Aproape 2.200 de seniori infectați cu coronavirus au murit în aceste instituții, iar cifra este în evoluție pentru că nu au fost strânse datele din toată țara.

Astăzi se declanșează o operațiune masivă de testare a rezidenților pentru a-i putea separa pe cei pozitivi de ceilalți.

Aproximativ 800.000 de vârstnici sunt găzduiți în astfel de centre de îngrijire și sănătate în Franța."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live