Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

24 Octombrie 2020
Vizualizari: 268
Comentează add

Situaţia îmbolnăvirilor de COVID-19 în Sibiu şi Mediaş

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhiva/ facebook.com/igsu.situatiideurgenta

La Spitalul Municipal din Mediaș, unde un pacient infectat cu noul coronavirus a murit ieri așteptând să i se găsească un loc la terapie intensivă într-un alt spital din țară săptămâna viitoare va fi deschis un corp de clădire pentru pacienții cu COVID-19, inclusiv cu câteva paturi ATI.

Până acum, Spitalul Municipal din Mediaș nu trata pacienţi cu COVID. Toţi bolnavii erau trimişi la Spitalul Judeţean Sibiu şi la celelalte trei spitale din județ, destinate pacienților adulți pozitivi, așa că singurele paturi de terapie intensivă pentru bolnavii în stare gravă erau cele 12 locuri la ATI-ul Spitalului Județean care au fost mereu ocupate în ultimele săptămâni, astfel încât mai mulți pacienți sibieni au fost transferați în alte județe.

Deși autoritățile sibiene au promis că încă din această săptămână la Spitalul din Mediaș se va deschide un corp de clădire în care să fie tratați pacienți cu COVID, inclusiv cu paturi de terapie intensivă, acest lucru nu s-a concretizat încă, iar ieri a murit un pacient așteptând să i se găsească un pat liber la terapie intensivă într-un alt spital din țară. Promisiunea autorităților s-a mutat pentru săptămâna viitoare.


Gabriel Budescu, şeful Direcției de Sănătate Publică Sibiu: La Mediaş vor fi puse în funcţiune 20 de paturi în noua structură, începând de luni, câteva paturi la ATI. Avem în calcul să mai deschidem şi alte spaţii, tot în spitalele noastre sau chiar în Sala Polivalentă dacă peste o lună trendul va fi ridicat.


Reporter: La Sibiu toate spitalele COVID din județ sunt asaltate de pacienți, mulți în stare gravă. Sunt cazuri grave şi la copii, ca dovadă patru din cele șase paturi de terapie intensivă de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu erau ocupate ieri, unii dintre copii fiind transferați din alte județe către Sibiu.

(RS)


Etichete sibiumediascoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live