Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

11 Iunie 2015
Vizualizari: 951
Comentează add

Reuniunea de la Bruxelles a prilejuit discuţii ale liderilor europeni pe tema Greciei care se află pe ultima sută de metri a încheierii unui posibil acord cu creditorii.

Situaţia Greciei, discutată la summitul de la Bruxelles

cerasela-radulescu-bruxelles

Comisia Europeana. Foto: Arhivă RRA.

Reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Uniunii Europene cu cei din ţările Americii Latine şi Caraibe continuă la Bruxelles continuă.

Summitul, la care România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis, a prilejuit şi discuţii ale liderilor europeni pe tema Greciei care se află pe ultima sută de metri a încheierii unui posibil acord.

După o întrevedere care a durat până târziu în noapte, între premierul grec, Alexis Tsipras, şi cei doi lideri europeni, Angela Merkel şi François Hollande, a fost anunţată o nouă întâlnire între premierul de la Atena şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în încercarea de a evita o intrare a Greciei în încetare de plăţi.

Atena trebuie să ramburseze 1,6 miliarde de euro către FMI pe 30 iunie, dată la care expiră şi acordul său de asistenţă financiară.

În faţa acestui termen, discuţiile pe tema Greciei s-au intensificat şi nu este de mirare că summitul Uniunea Europeană - ţările din America Latină şi Caraibe a fost o bună ocazie pentru liderii europeni din zona euro să discute cu premierul Greciei.

După întrevederea de azi-noapte, când cancelarul german şi preşedintele francez nu au făcut vreo declaraţie presei, premierul Tsipras a spus că liderii europeni au înţeles că este nevoie de o soluţie viabilă şi vor să ofere Greciei o şansă pentru a reveni la creşterea economică astfel încât să-şi poată plăti datoriile. 


Etichete BruxellesGreciaUniunea Europeanăpremierul grec Alexis TsiprasAngela MerkelFrançois HollandecreditoridatorieacordKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live