Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 568
Comentează add

Situația focarelor de coronavirus din județul Hunedoara

ilie-pintea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, 101 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, iar incidența la nivelul județului a ajuns la 1,78 la mia de locuitori.

În prezent, 320 de persoane se află internate în spitalele suport Covid, inclusiv la secția de anestezie terapie intensivă a Spitalului de Urgență Petroșani, care a fost redeschisă după 14 zile în care nu a funcționat din cauza unui focar în rândul personalului medical.

Alte 1214 persoane se află în carantină, și 83 de localități de pe raza județului Hunedoara au depășit incidența de trei cazuri la mia de locuitori.

În prezent există 19 focare active, la instituții publice, întreprinderi, cluburi sportive, dar și în spitale.

Cele mai multe cazuri sunt la o fabrică de cablaje din Deva cu 4000 de angajați, unde s-au îmbolnăvit 74 de muncitori, și la o fabrică de confecții din Lupeni, cu 36 de persoane testate pozitiv.

Două case pentru vârstnici au raportat focare covid, dar și Complexul Energetic Hunedoara sau Tribunalul Hunedoara. De asemenea, spitalul Județean de Urgență Deva și Spitalul Municipal Lupeni se confruntă cu cazuri de Covid 19 în rândul personalului medical.

(RS)


Etichete hunedoaracoronavirusdsp(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live