Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

14 Octombrie 2021
Vizualizari: 189
Comentează add

Lipsa asistentelor este atât de mare încât una singură deserveşte 25-30 de pacienţi, în cel mai bun caz.

Situaţia epidemiologică CoVID-19 se agravează în Bulgaria

radio-romania-actualitati

  Foto - arhivă

În Bulgaria, singura ţară din Uniunea Europeană care stă mai rău decât România, situaţia epidemiologică se agravează: aproape 20% din teste pozitive, spitalizări care cresc cu ritm zilnic de peste 800 de oameni. În Sofia, care are nivel de infectare a populaţiei de 5 la mia de locuitori, măsurile de combatere a îmbolnăvirilor s-au înăsprit.


Petio Petkov: Cu un procent de vaccinare sub 20, Bulgaria se confruntă cu probleme tot mai grave. Fiecare al cincilea test este pozitiv, o creştere de 10 ori faţă de iunie. Decesele la un milion de locuitori în ţară se menţin în jurul cifrei de 20 pe zi, din care 90% nevaccinaţi. Spitalizările au depăşit 5.600, 9 procente, la secţii de terapie intensivă.

Corespondentul RRA, a mai transmis că preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Gheorghi Mindov, a avertizat că situaţia este la fel de gravă ca în toamna trecută şi a cerut instituirea unui lockdown total în următoarele două săptămâni, pentru că oamenii ar putea să moară în ambulanţe.  

Autoritățile au mai anunțat că de astăzi, la Sofia, care a marcat peste 500 de infectaţi la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni, vor fi amânate sărbătorile de familie, conferinţele şi alte evenimente publice, vor fi închise sălile de fitness, bazinele şi centrele spa; cinematografele şi teatrele vor funcţiona cu 30% din locuri, restaurantele - cu cel mult un client la 8 metri pătraţi, şcolile - cu jumătate din clasele 6 - 12, pe rând, în regim de la distanţă, a precizat corespondentul RRA, Petio Petkov.

Petio Petkov: În Piaţa Preşedinţiei au protestat asistentele medicale, care cer salariul de bază egal cu 2 minime şi o oră de noapte majorată de 10 ori, până la echivalentul a 7 lei. Lipsa asistentelor este atât de mare încât una deserveşte 25-30 de pacienţi, în cel mai bun caz. Niciun spital nu funcţionează normal, în pofida asigurărilor din partea Ministerului Sănătăţii, se arată în declaraţia protestului.


Etichete bulgariaagravare infectarepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live