Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2021
Vizualizari: 62
Comentează add

Varianta britanică a coronavirusului complică situaţia epidemică în Franţa.

Situaţia epidemică din Franţa

radiojurnal

 Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

Varianta britanică a coronavirusului complică situaţia epidemică în Franţa.

În prezent, două zone - la nord şi la sud - au atins cote de contaminare record şi sunt necesare măsuri cu aplicare teritorială.


Reporter: Daniela Coman - "Primarul oraşului Dunkerque din nordul Franţei, unde este înregistrată o incidenţă de contaminare de 18 ori mai mare decât media naţională, a solicitat aseară să aibă o discuţie de urgenţă cu premierul Jean Castex, pentru a examina situaţia sanitară din localitatea sa. El afirmă într-un comunicat de presă că, în urmă cu 10 zile, când existau semne clare de accelerare a epidemiei, a înaintat guvernului o serie de măsuri preventive, însă, din păcate, nu a fost ascultat. Prof. Philippe Froguel de la Centrul Spitalicesc din Lille, capitala regiunii Hauts-de-France, din care face parte şi Dunkerque.


Philippe Froguel: "Suntem la Dunkerque la 900 de cazuri la suta de mii de locuitori. Situaţia este mai gravă decât la Nisa. Ne aflăm la o creştere cu 40% a numărului de cazuri într-o singură săptămână. Spitalele sunt suprasaturate şi au început transferurile de pacienţi către Lille. "


Reporter: La Nisa, pe Coasta de Azur a Mediteranei, incidenţa cazurilor noi este de 700 la suta de mii de locuitori, ceea ce a determinat guvernul să impună măsuri în întregul departament Alpii Maritimi. De astăzi vor rămâne închise pentru 15 zile toate magazinele mai mari de 5.000 de metri pătraţi, cu excepţia celor alimentare, iar în următoarele două weekenduri, cel puţin, locuitorii din oraşele situate pe malul mării vor fi izolaţi la domiciliu de vineri seara până luni dimineaţa. De asemenea, se va acţiona şi prin suplimentarea numărului de vaccinuri alocate zonei."


Etichete parisfranţa(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live