Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

10 Mai 2018
Vizualizari: 1144
Comentează add

Conflictul armat dintre forţele militare ucrainene şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 10.000 de morţi de la declanşarea lui în 2014.

Situaţia din Ucraina discutată de Merkel, Macron şi Poroşenko

arina-petrovici

     Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.          Foto: Arhivă.

Cancelarul federal german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cel ucrainean Petro Poroşenko au îndemnat astăzi la respectarea armistiţiului încheiat de Paşti, în Ucraina, exprimându-şi profunda îngrijorare cu privire la încălcarea acestuia.

La întâlnirea din Germania, Merkel, Macron şi Poroşenko au subliniat şi necesitatea unui puternic angajament politic al tuturor părţilor implicate în favoarea aplicării acordurilor de la Minsk, semnate în februarie 2015 şi care prevăd acordarea de mai multă autonomie regiunilor separatiste din estul Ucrainei, pentru a permite readucerea lor sub tutela Kievului.

Cei trei lideri au discutat asupra modalităţilor de punere în aplicare a acestor acorduri, inclusiv posibilitatea unei misiuni a ONU în unele zone din regiunile Doneţk şi Luhansk, odată ce condiţiile vor fi întrunite - a precizat Palatul Elysee.

Conflictul armat dintre forţele militare ucrainene şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 10.000 de morţi de la declanşarea lui în 2014.


Etichete MerkelMacronPoroşenkoMinskUcrainaDoneţkLuhanskproruşiconflict

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live