Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

24 Iulie 2013
Vizualizari: 1765
Comentează add

Serviciile militare de informaţii israeliene afirmă că mii de militanţi jihadişti şi musulmani radicali sunt atraşi în Siria de perspectiva ideii unui stat islamic.

Situaţia din Siria "a atras mii de militanţi jihadişti din lume"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto arhivă.

Evaluările serviciilor de informaţii privind evoluţia situaţiei din Siria preocupă mai ales din perspectiva implicării grupărilor jihadiste şi musulmane radicale.

Israelul urmăreşte îndeaproape concentrarea unor elemente ostile care promovează ideea unui stat islamic.

Şeful serviciilor militare de informaţii, general Aviv Kochavi, a declarat că situaţia din Siria a atras mii de militanţi jihadişti şi musulmani radicali din regiune şi din lumea întreagă, nu doar pentru răsturnarea regimului Assad, mai ales pentru promovarea ideii unui stat islamic.

"În faţa ochilor noştri, un centru al jihadului mondial se dezvoltă la o scară care poate influenţa nu numai evoluţia situaţiei din Siria, poate avea consecinţe spre frontierele Israelului, Libanului, Iordaniei şi în Sinai", a afirmat general Aviv Kochavi.

Avertismente similare provin şi din partea factorilor americani. Gruparea Al-Nusra nu ascunde intenţia de a fuziona cu aripa Al-Qaeda din Levant.

În urmă cu două săptămâni, reprezentanţi ai talibanilor pakistanezi au vizitat Siria, pentru a evalua nevoile, în vederea stabilirii unei baze a jihadului mondial.

Generalul Kochavi a declarat că pe termen scurt riscurile cresc în anumite sectoare din Siria şi lupta între rebeli şi forţele regimului Assad e departe de a se fi încheiat.


Etichete SiriaserviciiinformaţiiAssadAviv KochaviAl-NusraIsraelgrupărilor jihadistemusulmane radicale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live