Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 18 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Aprilie 2018
Vizualizari: 873
Comentează add

Secretarul general al ONU le-a cerut membrilor Consiliului de Securitate să evite o situaţie scăpată de sub control în Siria, pe fondul ameninţării unui răspuns militar occidental

Situaţia din Siria

florin-lepadatu

 

Secretarul general al ONU le-a cerut membrilor Consiliului de Securitate să evite o situaţie scăpată de sub control în Siria, pe fondul ameninţării unui răspuns militar occidental în urma informaţiilor despre un atac chimic lângă Damasc, pus pe seama guvernului sirian.

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie studiază o posibilă acţiune comună, iar preşedintele american, Donald Trump, a avertizat Rusia să se pregătească în faţa unui atac cu rachete.

După cum transmit corespondenţii Radio România, Moscova, care contestă veridicitatea informaţiilor referitoare la folosirea de armament chimic în Siria, a îndemnat la abţinere, iar preşedintele francez Macron a precizat că deciziile occidentale nu vor fi îndreptate împotriva aliaţilor regimului Assad, ruşi sau iranieni.

Ulterior, şi Casa Albă a revenit cu mesaje mai prudente, după cum transmite corespondentul la Washington, Doina Saiciuc: "După ce ieri dimineaţă, preşedintele Trump a ameninţat într-un tweet că rachetele americane "frumoase, noi şi inteligente" vor ataca Siria şi a avertizat Rusia să fie pregătită pentru că nu ar trebui să fie partenera unui "animal, care îşi gazează propria populaţie", după-amiază echipa de securitate naţională a preşedintelui a discutat răspunsul SUA la aparentul atac chimic al regimului Assad împotriva propriei populaţii.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a arătat că preşedintele este convins că Siria şi Rusia sunt responsabile pentru atacul chimic de la sfârşitul săptămânii trecute din Douma.

Sarah Huckabee Sanders: "Avem un număr de opţiuni.

Ele sunt încă pe masa discuţiilor.

Nu a fost luată încă o decizie finală."

Secretarul Apărării, Jim Mattis, care a participat la reuniunea de la Casa Albă, prezidată de vicepreşedintele Mike Pence, a abordat un ton mai prudent decât preşedintele.

Jim Mattis: "Încă evaluăm informaţiile.

Noi şi aliaţii noştri încă lucrăm la a colecta intelligence.

Este gata Armata americană să lanseze lovituri ?

Suntem gata să asigurăm opţiunile militare, dacă preşedintele hotărăşte să le folosească."

Totuşi, potrivit Reuters, submarinele britanice au primit ordin să se apropie din această noapte de Siria, până la distanţa unui atac cu rachete."


Etichete Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live