Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

18 Iunie 2019
Vizualizari: 599
Comentează add

Miniştrii europeni de externe, reuniţi la Luxemburg, au discutat despre situaţia de la Chişinău

Situaţia din Republica Moldova- analizată la Luxemburg

amalia-bojescu

 

Uniunea Europeană a salutat transferul paşnic şi democratic al puterii de la Chişinău şi a reafirmat angajamentul de a lucra cu autorităţile din Republica Moldova.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, spunea însă că pentru a avea susţinere deplină din partea blocului comunitar Republica Moldova trebuie să respecte implementarea Acordului de asociere şi să îndeplinească agenda de reforme nu pentru că aşa cere Uniunea Europeană, ci pentru că acestea sunt aspiraţiile cetăţenilor - a subliniat oficialul european. 

Federica Mogherini:" Vom monitoriza cu atenţie următorii paşi pentru a vedea dacă autorităţile pun în aplicare angajamentele pe care şi le-au luat. Vom rămâne foarte vigilenţi şi încurajăm autorităţile să fie determinate pentru realizarea agendei de reforme pe care ţara o aşteaptă de mult timp". 

Comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, a anunţat că săptămâna viitoare va merge la Chişinău pentru a discuta cu noul guvern toate problemele. El spunea recent că susţinerea substanţială a Uniunii Europene şi consilierea pot fi mobilizate rapid, odată ce condiţiile sunt îndeplinite în domeniul economiei, în ceea ce priveşte supremaţia legii, reforma judiciară şi asigurarea pluralităţii mass media. 


Etichete ChişinăuFederica MogheriniJohannes HahnRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live