Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

1 Februarie 2016
Vizualizari: 1219
Comentează add

Consiliul Judeţean Suceava a pierdut în instanţă dreptul de administrare a terenului pe care a fost construit depozitul ecologic de deşeuri de la Pojorâta.

Situaţia depozitului ecologic de deşeuri de la Pojorâta, incertă

mihaela-buculei-suceava

Foto: radioiasi.ro.

Situaţia depozitului ecologic de deşeuri de la Pojorâta, realizat cu fonduri europene, este incertă, după ce Consiliul Judeţean Suceava a pierdut în instanţă dreptul de administrare a terenului pe care s-a realizat investiţia.

Decizia, care este definitivă, a fost luată de Curtea de Apel Cluj, care a admis recursul în acest sens înaintat de mai mulţi locuitori ai comunei.

Autorităţile sucevene aşteaptă motivarea instanţei pentru a putea stabili modul în care se va acţiona în continuare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, spune, însă, că terenul respectiv era cel potrivit pentru realizarea depozitului ecologic de deşeuri.

"Din punct de vedere geografic nu era altă variantă. Pojorâta e cumva concentric faţă de zona de producţie iniţială a deşeurilor, faţă de gospodării, localităţi, dar cred că trebuia aleasă o variantă mai departe de privirea omului, pentru că în felul acesta reuşeam să limităm foarte mult impactul vizual. Iată că sunt de multe ori decizii care fără a fi foarte bine fundamentate pot să producă nereguli în viitor şi inclusiv disconfort pentru cei care trăiesc acolo sau cei care sunt pasageri în trafic", a spus Cătălin Nechifor.

Depozitul de deşeuri este construit în apropierea Pasului Mestecăniş, la peste 1.000 de metri altitudine.

Pasul turistic este o trecătoare situată în nordul Carpaţilor Orientali, aflată pe traseul drumului european ce leagă staţiunile bucovinene Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc. 


Etichete Consiliul Judeţean Suceavadepozitul ecologic de deşeuri de la Pojorâtafonduri europeneCătălin Nechifor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live