Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iunie 2014
Vizualizari: 1028
Comentează add

Ministrul apărării, Mircea Duşa, a spus că România apreciază eforturile politice şi militare depuse de aliaţi atât la nivelul NATO, cât şi pe plan bilateral.

Situaţia de securitate din regiune "s-a schimbat dramatic"

radiojurnal

Chuck Hagel (stânga) şi Mircea Duşa (mijloc). Foto: MApN.

Situaţia de securitate din regiune s-a schimbat în mod dramatic, a declarat ieri, la Constanţa, ministrul Apărării, Mircea Duşa, care a precizat că România apreciază eforturile politice şi militare depuse de aliaţi atât la nivelul NATO, cât şi pe plan bilateral.

El s-a întâlnit ieri cu şeful Pentagonului, Chuck Hagel.

Cei doi au vizitat nava USS Vella Gulf, care a acostat în Portul Constanţa, iar Mircea Duşa a remarcat prezenţa sporită în zonă a forţelor aeriene, terestre şi navale aliate.

"Salutăm prezenţa navelor militare americane în Marea Neagră, care permit desfăşurarea de exerciţii comune cu forţele noastre navale şi care contribuie la creşterea sentimentului de siguranţă în această zonă. De aceea apreciem disponibilitatea arătată de Statele Unite şi de NATO pentru a găsi soluţii concrete astfel încât să fie sporită capabilităţilor NATO pe flancul estic al acestuia", a spus ministrul român al apărării.

România, partener de încredere al Statelor Unite

La rândul său, şeful Pentagonului, Chuck Hagel a spus că România este un partener de încredere al Statelor Unite şi că preşedintele Barack Obama apreciază foarte mult sprijinul şi prietenia ţării noastre.

El a reafirmat angajamentului Administraţiei Americane de a fi alături de statele europene confruntate cu criza ucraineană.

"Prezenţa navei USS Vella Gulf este o expresia clară a angajamentului nostru. Un alt exemplu este cererea pe care preşedintele Barack Obama o va adresa congresului săptămâna aceasta de a acorda un miliard de dolari pentru îmbunătăţirea capacităţii forţelor americane şi aliate din Europa, inclusiv prin dislocarea a mai multor militari pentru exerciţii şi antrenamente şi o prezenţă mai consistentă a navelor noastre la Marea Neagră", a spus Chuck Hagel.

Trei senatori americani vor vizita România

Totodată, trei senatori americani vor vizita, în următoarele două zile, România în cadrul unui turneu întreprins în regiune, pe fondul îngrijorărilor legate de conflictul din Ucraina.

Este vorba de John McCain, fost candidat republican la preşedinţie, colegul său Ron Johnson şi democratul Chris Murphy.

Potrivit corespondentul nostru Ani Sandu, cei trei membri ai Comisiei de Relaţii Externe, din Senatul de la Washington, vor avea întrevederi cu reprezentanţi ai guvernului, preşedinţiei şi cu parlamentari români.


Etichete Mircea DuşaChuck HagelSUAarmatăMarea neagrăNATOsenatoriBarack ObamaJohn McCainRon JohnsonChris MurphyUSS Vella Gulf

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live