Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

14 Iunie 2013
Vizualizari: 1250
Comentează add

Autorităţile susţin că prelungirea situaţiei de pericol este necesară deoarece operaţiunile post-inundaţii vor dura mai mult de 15 zile, cât este valabilă ordonanţa guvernului.

Situaţia de pericol la sud de Budapesta, prelungită

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Inundaţii în Budapesta. Foto: Emil Groza

Parlamentul de la Budapesta a aprobat vineri, prelungirea situaţiei de pericol decretate la începutul acestei săptămâni de guvern în cazul regiunilor aflate la sud de capitala ungară.

Solicitarea a fost înaintată parlamentului de ministrul de interne, Sandor Pinter, care a precizat că este nevoie de prelungirea situaţiei de pericol, care a fost decretată în scopul eficientizării activităţilor echipelor de intervenţie.

Potrivit acestuia, operaţiunile post-inundaţii vor dura mai mult de 15 zile, cât este valabilă ordonanţa guvernului în aceste cazuri.

Recent parlamentul prelungise şi situaţia de pericol decretată, la începutul săptămânii trecute, în cazul Budapestei şi a judeţelor din nordul şi nord-vestul ţării.

Guvernul a început evaluarea pagubelor şi va decide în privinţa etapelor activităţilor de remediere a problemelor cauzate de ape.

La Budapesta, nivelul Dunării era vineri la prânz de 6,79 de metri, cu peste 2 metri mai scăzut decât la începutul săptămânii, apele au început să se retragă şi de pe drumurile situate pe cheiurile inferioare, iar circulaţia a fost reluată pe mai multe şosele pe care fuseseră introduse restricţii.

Nivelul Dunării este în scădere şi în regiunile din sudul ţării, în zona localităţii Mohacs fiind în prezent de 9,56 de metri, sub valoarea record de 9,84 de metri măsurată în anul 1965.


Etichete BudapestaparlamentinundaţiioperaţiuniDunărenivelprelungiresituaţiepericol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live