Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 519
Comentează add

La Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava se caută soluții pentru tratarea numărului tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

Situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava

mihaela-buculei-suceava

   Spitalul Județean Suceava. Foto: Arhivă.

La Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava se caută soluții pentru tratarea numărului tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus,  dar şi pentru păstrarea corpului nou pentru pacienții cu alte afecțiuni.
 
În acest scop, managerul unității medicale a solicitat o întrunire de urgență între Prefectură, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean și Direcția de Sănătate Publică. Corespondenta noastră, Mihaela Buculei, transmite.
 
Reporter: Managerul Spitalului Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou"din Suceava, doctorul Alexandru Calancea, a declarat că este nevoie urgentă de o organizare pe plan local pentru gestionarea pandemiei, iar soluția pe care o propune managerul este ca Secția Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde sunt 40 de locuri, să fie destinată pacienților cu COVID-19 care au forme ușoare și medii de boală.
 
Asta, în condițiile în care la spitalul vechi din Suceava sunt 197 de pacienți diagnosticați cu COVID și 103 în zona tampon în așteptarea rezultatelor la testare, iar la Spitalul Municipal Rădăuți sunt 91 de pacienți cu COVID şi şapte în zona de tampon. De asemenea, în izolare la domiciliu sunt 418 persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 prin testare sau cu simptome de boală, iar în carantină alte peste 600 de persoane, contacţi direcţi ai celor deja confirmați, din rândul cărora pot să apară oricând cazuri de boală.
 
La Suceava, în pavilioanele de la spitalul vechi, sunt 195 de locuri pentru pacienții cu COVID și 20 de locuri la terapie intensivă în spitalul nou. La Rădăuți, spitalul are 98 de locuri pentru COVID-19, iar doctorul Calancea spune că a pregătit și unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul vechi pentru a interna pacienți cu forme severe, dar care nu au nevoie de intubare și se așteaptă ca în aceste zile deja și aici să fie internați bolnavi infectați cu noul coronavirus.
 
(RS)

Etichete Suceavaspitalul judetean Suceavacovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live