Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

6 Iulie 2020
Vizualizari: 244
Comentează add

Autoritățile din Grecia au decis, pe baza unei analize epidemiologice, să suspende pentru zece zile intrarea cetățenilor din Serbia pe la punctul de frontieră Promachonas- Kulata.

Situaţia de la punctul de frontieră Promachonas - Kulata

michaela-lambrinidou

La vama Promachonas, autorităţile elene îi testează pentru coronavirus pe toţi turiştii care vin din state ce nu sunt membre ale UE/ A public health worker collects a swab sample from a woman to test for the COVID-19 coronavirus at the Greek-Bulgarian border crossing in Promachonas on June 19, 2020. Sakis MITROLIDIS / AFP

Autoritățile din Grecia au decis, pe baza unei analize epidemiologice, să suspende pentru zece zile intrarea cetățenilor din Serbia pe la punctul de frontieră Promachonas- Kulata, supraaglomerat de turiștii români și bulgari.

Pentru decongestionarea situaţiei create și facilitarea trecerii vizitatorilor din alte țări, cu precădere a celor din România și Bulgaria, autoritățile elene au permis, în mod excepțional, și trecerea cetățenilor sârbi, blocați, de aseară, între Kulata și Promachonas, ei fiind însă supuşi unor teste obligatorii pentru COVID-19.

Deşi situaţia la graniţa greco-bulgară se normalizează treptat, chiar dacă timpii de așteptare sunt încă lungi, mai mult de patru, cinci ore, iar cozile formate depășesc şapte, opt kilometri, se pare că această situație se va normaliza în cursul zilei.

În acest context, Serviciul Național pentru Sănătatea Publică, EOPYY, a dublat numărul echipelor sanitare care efectuează teste pentru coronavirus pentru a face față valului de vizitatori şi autorităţile elene dau asigurări că, în următoarele ore, situația va reveni la normal.

Guvernul grec, în cooperare cu experţii, monitorizează atent situaţia pandemică și va continua să o facă în baza informațiilor zilnice care descriu situația COVID-19 în Grecia, dar și în restul lumii.

Dorim de asemenea să-i atenţionăm pe turiștii din România că, în ultimele două zile, în regiunile Halkidiki, la Salonic, dar și în insulele din Marea Ionică, respectiv Kerkyra, Lefkada se semnalează fenomene meteo intense, averse foarte puternice însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină și de aceea le recomandăm atenție sporită. Fenomenele meteo se pare că îşi vor pierde din intensitate spre seară, potrivit Serviciului Național Meteorologic.


Etichete (ii)kulataaglomeratieturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live