Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

11 Iunie 2013
Vizualizari: 1134
Comentează add

Autorităţile spun că vor trebui să treacă mai multe zile până când apele nu vor mai exercita aceeaşi presiune asupra digurilor şi se vor retrage şi de pe drumuri.

Situaţia de alertă din Ungaria, prelungită

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

"Record istoric" al nivelului Dunării la Budapesta. Foto: Emil Groza.

Autorităţile de la Budapesta au hotărât să prelungească situaţia de alertă în zonele inundate şi să extindă măsura şi pentru localităţile de pe Dunăre aflate la sud de capitală.

Parlamentul ungar a aprobat luni seară prelungirea situaţiei de pericol decretate la începutul săptămânii trecute de premierul Viktor Orban în cazul a trei judeţe de pe cursul superior al Dunării şi Budapesta, în condiţiile în care nivelul apelor înregistrează o scădere destul de lentă în aceste zone.

Potrivit reglementărilor ungare, situaţia de pericol poate fi decretată de executiv pentru o perioadă de 15 zile care poate fi prelungită doar cu aprobarea parlamentului.

Totodată autorităţile au decis extinderea situaţiei de pericol şi în cazul localităţilor aflate la sud de Budapesta, mai ales că şi acolo se vor înregistra niveluri semnificative ale apelor Dunării în zilele următoare.

După atingerea valorii record de 891 cm duminică seara la Budapesta, nivelul Dunării a început să scadă treptat.

Autorităţile spun că vor trebui să treacă mai multe zile până când apele nu vor mai exercita aceeaşi presiune asupra digurilor şi se vor retrage şi de pe drumurile de pe cheiurile inferioare ale fluviului.

Luni, Serviciul naţional de meteorologie din Ungaria a emis o avertizare cu cod portocaliu de furtună, iar autorităţile au cerut civililor care lucrează în zona digurilor de protecţie împotriva inundaţiilor să îşi întrerupă activitatea.


Etichete Inundaţii EuropaUngariaDunăreBudapestanivelalertă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live