Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

31 Martie 2020
Vizualizari: 173
Comentează add

Situaţia continua să fie gravă în Italia, dar numărul noilor infectări a scăzut semnificativ.

Situaţia continua să fie gravă în Italia

florin-lepadatu

Bilanțul pandemiei de coronavirus a depășit 37.000 de morți, în timp ce peste 784.000 de persoane din întreaga lume au fost infectate.

Situația continuă să fie gravă în Italia, care a înregistrat cel mai mare număr de decese și al doilea cel mai mare număr de infectări.

În ceea ce privește numărul de noi infectări, s-a înregistrat o scădere semnificativă, iar dacă tendința va continua înseamnă că măsurile de izolare luate de autorități încep să producă rezultate.


Corespondenţă din Roma, reporter Elena Postelnicu - "În vreme ce numărul deceselor continuă să fie extrem de mare în Peninsulă, de 812 morți în 24 de ore, numărul de persoane infectate cu COVID-9 a scăzut față de zilele anterioare, ajungând la doar 1.648 de noi cazuri.

În prezent, în spitale sau la propriul domiciliu, sub supraveghere medicală, se află în Italia 75.528 de pacienți pozitivi, în vreme ce 11.591 au decedat și 14.620 s-au vindecat.

Un nou caz de coronavirus, al șaptelea, a fost anunțat aseară și la Vatican, stat care are numai 1.000 de locuitori.


În contextul în care spitalele din nordul Italiei se confruntă cu o lipsă a personalului medical, numai în ultimele 24 de ore înregistrându-se decesul a 13 medici, ajungându-se astfel la un total de 63, guvernul de la Roma a făcut apel încă de săptămâna trecută către cadrele medicale și asistenții ieșiți la pensie sau din alte zone de a veni în regiunile Lombardia, Veneto şi Piemonte pentru a-şi ajuta colegii.

La apelul guvernului de la Roma au răspuns și medicii din Rusia, Cuba, Albania și Polonia, care deja se află în spitalele din Bergamo, Brescia și Cremona."


Etichete italia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live