Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Octombrie 2019
Vizualizari: 428
Comentează add

Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a declarat la Arad că autorităţile de la Budapesta încurajează negocierile între comisii profesionale.

Situaţia cimitirului de la V Uzului ar trebui rezolvată pe cale diplomatică

radiojurnal

 Reprezentantii organizatiilor romanesti care au venit la cimitirul de la Valea Uzului sa comemoreze eroii romani.(6.6.2019) Foto: Agerpres.

Conflictul declanşat în legătură cu cimitirul de la Valea Uzului ar trebui să se rezolve pe cale diplomatică, a spus la Arad ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó. El a subliniat, într-o conferinţă de presă susţinută în comun cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, că în acest caz autorităţile ungare încurajează negocierile între comisii profesionale.

"Am dori ca conflictul din Valea Uzului din ultima vreme, care s-a declanşat, să se rezolve pe un plan diplomatic, pe un plan profesional şi încurajăm ca aceste negocieri şi întâlniri să aibă loc între cele două comisii profesionale şi ca şi guvernul din România să contribuie la acest fapt", a declarat şeful diplomaţiei ungare, Péter Szijjártó. 

La Cimitirul militar multinaţional din Valea Uzului, în iunie, membrii comunităţii maghiare au încercat să-i împiedice pe reprezentanţii unor organizaţii româneşti să intre în cimitir pentru a-i comemora eroii români.

Deşi jandarmeria spune că nu au existat violenţe între români şi maghiari, porţile de acces ale cimitirului au fost distruse, iar poliţia a deschis un dosar penal. O delegaţie comună de experţi români şi maghiari se va deplasa la sfârşitul acestei luni la Valea Uzului pentru realizarea unei cercetări pe întreaga suprafaţă a Cimitirului eroilor şi pentru a discuta eventualitatea preluării administrării acestuia de către Ministerul Apărării Naţionale.


Etichete Valea UzuluicimitirPéter SzijjártóUDMRKelemen Hunor,MApNeroi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live