Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Octombrie 2021
Vizualizari: 243
Comentează add

Situația termoficării la Timișoara

radiojurnal

    Foto: Arhiva/ ELCEN.

Locuitorii municipiului Timișoara ar putea rămâne fără apă caldă și căldură.
 
Distribuitorul de gaze naturale a anunțat cu câteva zile în urmă că va opri furnizarea către societatea de termoficare Colterm, din cauza sumelor foarte mari pe care i le datorează această. În urma negocierilor, decizia a fost amânată până astăzi.
 
Colterm solicită creșterea de trei ori a tarifului la serviciile pe care le oferă.
 
Primarul municipiului, Dominic Fritz, a declarat însă că va propune în Consiliul Local cel mult dublarea preţului.
 
Chiar dacă se sistează astăzi furnizarea gazelor naturale pentru Colterm, nu se va ajunge automat la oprirea căldurii, explică viceprimarul Ruben Lațcău.
 
Ruben Lațcău: Oricum vom trece preponderent pe cărbune. Începând cu săptămâna aceasta, din păcate, cazanul de producție, CET-ul Sud a fost în aşa fel gândit și proiectat încât nu poate să funcţioneze doar pe cărbune, puterea calorică a cărbunelui pe care el funcţionează este medie, însă redusă, şi are nevoie de gaz pentru a arde. Noi putem să fim şi într-un regim cumva de semiavarie, consumând foarte puţin gaz şi arzând mult mai mult cărbune. Dar şi într-un astfel de regim ipotetic costul gazului a depăşit de mult preţul cărbunelui. În momentul acesta căutăm soluţii în aşa fel încât banii pe care primăria mai poate să îi dea să cumpere cât mai multe zile de încălzire, dar este clar că prima prioritate a noului guvern o dată ce va fi instalat este să găsească o soluţie pentru termoficările din ţară din marile municipii.
 
Realizator: Colegii de la Radio Timişoara mai transmit că primarul Dominic Fritz va propune Consiliului Local şi suplimentarea bugetului pentru termoficare cu aproape 8,3 milioane de lei.

Etichete termoficaretimisoara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live