Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Ianuarie 2020
Vizualizari: 195
Comentează add

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis spune că o implicare mai mare a NATO în Orientul Mijlociu ar fi oportună în planul securităţii, dar şi al reconstrucţiei.

Situaţia din Orientul Mijlociu

florin-lepadatu

 Foto: presidency.ro

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis spune că o implicare mai mare a NATO în Orientul Mijlociu ar fi oportună în planul securităţii, dar şi al reconstrucţiei, de care România este interesată.

Şeful statului a vorbit despre agravarea situaţiei din regiune la o conferinţă de presă la Cotroceni.

Carmen Gavrilă a urmărit declaraţiile preşedintelui: "Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, deşi la distanţă, tensiunile recente din Orientul Mijlociu sunt relevante şi pentru securitatea Europei, nu doar pentru actorii implicaţi direct, dar, a spus Klaus Iohannis, România şi interesele sale nu au fost direct afectate de evoluţiile din ultima vreme, şi nici militarii săi prezenţi pe teren.

Şeful statului a precizat că, în astfel de situaţii, ţara noastră se coordonează permanent cu partenerii din Uniunea Europeană şi NATO, în special cu SUA, şi că România susţine integritatea, unitatea şi suveranitatea Irakului.

Klaus Iohannis a salutat şi recentul apel al preşedintelui american, Donald Trump, privind o implicare mai mare a NATO în Orientul Mijlociu.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că lupta antiteroristă trebuie să continue şi a îndemnat la calm, reluarea dialogului şi respectarea angajamentelor asumate."


Etichete klaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live