Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Lina Grâu, Chişinău

16 Septembrie 2011
Vizualizari: 2354
Comentează add

Obiectivul declarat al portalului este informarea credincioşilor ortodocşi şi a mass-media din Republica Moldova despre evenimentele de actualitate din spaţiul canonic al Patriarhiei Moscovei.

Siteul Bisericii Ortodoxe Ruse are versiune în limba română

lina-grau-chisinau

Versiunea în limba română a siteului Bisericii Ortodoxe Ruse. Foto: Patriarhia.ru.

Biserica ortodoxă rusă şi-a lansat versiunea în limba română a site-ului oficial, explicând că face acest lucru "pentru întârirea legăturilor duhovniceşti în spaţiul canonic al Patriarhiei Moscovei".

Într-un mesaj Patriarhul Kiril spune că ceea ce el numeşte "versiunea  moldovenească" a portalui Patriarchia.ru a fost lansată înainte vizitei pe care o va efectua în Republica Moldova în luna octombrie şi îşi exprimă speranţa că acesta "va cultiva simţul unităţii la credincioşii ortodocşi din Moldova şi celelalte ţări din spaţiul canonic al Patriarhiei Moscovei".

"Trebuie să conştientizăm că Rusia, Ucraina, Belorusia şi Moldova reprezintă o singură civilizaţie, la baza căreia se află aceeaşi credinţă ortodoxă," se adresează Patriarhul Kiril către credincioşi de pe prima pagină a site-ului.

Obiectivul declarat al portalului este informarea periodică a credincioşilor ortodocşi şi a reprezentanţilor mass-media din Republica Moldova despre evenimentele de actualitate din spaţiul canonic al Patriarhiei Moscovei.

Patriarhul rus Kiril va efecta o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 8-12 octombrie.

Foto: Siteul în română al Bisericii ortodoxe ruse. Click pe poză pentru mărire.


Etichete bisericăRusiaortodoxsite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live