Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Iulie 2019
Vizualizari: 230
Comentează add

Premierul Viorica Dancilă i-a cerut joi ministrului sănătăţii, Sorina Pintea, să-l demită din funcţie pe directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Sistemul informatic al cardurilor de sănătate

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Premierul Viorica Dancilă i-a cerut joi ministrului sănătăţii, Sorina Pintea, să-i demită din funcţie pe directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei, după ce acesta din urmă a afirmat într-un interviu pentru un post de radio că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu.

Preşedintele Casei, Răzvan Vulcănescu, spune că nu a luat în calcul să demisioneze, la acest moment, pentru că nu se face vinovat de nefuncţionalitatea platformei informatice, iar purtătorul de cuvânt Daniel Osmanovici a admis că a reacţionat într-un mod nepotrivit şi lipsit de empatie atunci când, în cursul interviului, a fost întrebat dacă din cauza blocajului temporar al platformei online, nu ar putea muri oameni.

Cât despre acest blocaj, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că speră ca, de luni, sistemul informatic al cardurilor de sănătate să fie funcţional.

Ea a precizat că sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurată mentenanţa, iar pe rol există un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte, potrivit Rador.


Etichete Card

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live