Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1288
Comentează add

Guvernatorul BNR afirmă că este momentul ca românii să scape de obsesia valutei şi de neîncrederea în moneda naţională, iar sistemul bancar să le recâştige încrederea.

Sistemul financiar bancar românesc "se restructurează"

radiojurnal

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Foto: captură youtube.com.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, susţine că sistemul financiar bancar românesc trece printr-un proces de restructurare, motiv pentru care nu este realist să ne aşteptăm la o creştere semnificativă a activităţii de creditare. 

Prezent, astăzi, la Conferinţa Naţională a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari, el a mai spus că este momentul ca românii să scape de obsesia valutei şi de neîncrederea în moneda naţională, iar sistemul bancar să le recâştige încrederea.  
 
"Acest război, că este război, între clienţi şi sistemul bancar, cu acuze reciproce, trebuie pur şi simplu încheiat şi băncile trebuie să înţeleagă că au limite în a-şi câştiga venituri din altceva, din comisioane, comisioane, cărţi de credit, foarte bine, s-au dezvoltat aproape toate, au ajuns la limită. 
 
"Fără creditare nu au din ce să crească 40 de bănci în România, creditare sănătoasă, creditare către corporaţii, către firme, sănătoase şi ele, într-o conlucrare pozitivă care să ducă la o creştere economică sustenabilă", a mai spus Mugur Isărescu.
 

Etichete Guvernatorul Băncii NaţionaleMugur Isărescusistemul financiar bancarbăncicreditevalută

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live