Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

30 Aprilie 2015

Toate modelele noi de maşini vor fi echipate cu sisteme de apel de urgență automat care să alerteze serviciile de salvare în cazul unui accident,a decis Parlamentul European

Sistemul eCall obligatoriu din 2018 Sistemul eCall obligatoriu din 2018  - Conține audio

daniela-manuta

 

Măsura va fi implementată până la 31 martie 2018,conform prevederilor legislative votate de Parlamentul European.Anul trecut, peste 25 000 de persoane au fost victime ale accidentelor rutiere în Europa, iar prin acest sistem numarul victimelor s-ar putea reduce cu până la 10% pe an. În 2014, au fost 25 700 de victime în accidente rutiere în Uniunea Europeană,.acest sistem ar putea reduce numărul victimelor cu până la 10% pe an.

Sistemul eCall din mașini utilizează tehnologia apelului de urgență 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare în cazul unor accidente grave.Normele precizează că datele strânse prin sistemul eCall de centrele de urgență sau de furnizorii lor de servicii nu trebuie transferate către terțe părți fără consimțământul explicit al persoanei respective. Producătorii vor fi obligați să se asigure că tehnologia eCall permite ștergerea completă și permanentă a datelor colectate.

Deputații au inclus, de asemenea, obligația pentru Comisia Europeană de a evalua, trei ani mai târziu, dacă aceste echipamente ar trebui incluse și în alte tipuri de autovehicule, cum ar fi autobuzele, autocarele sau camioanele.

AUDIO:

Etichete eCall,accidente rutiere,victimeParlamentul European

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live