Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

5 Septembrie 2014
Vizualizari: 1488
Comentează add

Proiectul care prevede amenajarea a 97 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală a capitalei a fost aprobat de Consiliul General.

Sistemul de transport cu bicicleta în Bucureşti, aprobat

daniela-vasilescu

Foto: Arhivă.  

Ministerul mediului finanţează cu aproximativ 10 milioane de euro amenajarea a 97 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală a Bucureştiului, se arată în proiectul privind implementarea sistemului de transport cu bicicleta aprobat joi în şedinta Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În proiect sunt prevăzute şi puncte intermodale, care să asigure conexiunea dintre biciclete şi mijloacele de transport în comun.

Potrivit unui comunicat al ministerului mediului, acest proiect este finanţat de instituţie din sumele obtinuţe în urma scoaterii la licitaţie a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Acesta se doreste o soluţie la aglomeraţia din traficul auto bucureştean şi, implicit, un mod de ameliorare a calităţii aerului din Capitală.

În aceeaşi şedinţă a Consiliului General, proiectul pentru avizarea suprafeţei administrative a viitorului Parc Natural Văcăresti a fost respins, mai informează ministerul mediului.

Cele două proiecte au fost deja aprobate în şedinţa Consiliului General din 29 aprile, însă această şedinţă a fost atacată în instanţă de Prefectura Bucureşti, ca nestatutară, toate hotărârile aferente acesteia fiind, astfel, suspendate.

Pentru a fi deblocate, proiectele au fost reintroduse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General.

”Vreau să fac un apel către toţi consilierii generali ai municipiului Bucureşti şi să îi rog să se gândească la interesul bucureştenilor, atunci când votează proiecte de importanţă majoră. Săptămâna viitoare, miercuri, îi voi invita la sediul MMSC pe toţi liderii grupurilor politice din Consiliul General, pentru a discuta asupra importanţei aprobării acestui proiect”, a precizat Attila Korodi. 


Etichete Știri Bucureştibicicletasistem de transport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live