Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Iunie 2018
Vizualizari: 851
Comentează add

Legea salarizării rezolvă multe probleme în sistemul medical- a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea la emisiunea "Servicul de noapte"

Sistemul de sănătate este de nota 6,5- spune ministrul Sorina Pintea

radiojurnal

  Emisiunea: "Serviciul de noapte" . Realizatori Maria Ţoghină şi Ruxandra Săraru. În studioul Radio România Actualităţi, ministrul Sănătăţii,  Sorina Pintea

Ruxandra Săraru: Spuneţi-mi, ce note aţi da sistemului de sănătate actual, românesc?   

Sorina Pintea: "Da, la investitură am spus că i-aş da şase. Acum 6,5..." 

Sorina Pintea: "Eu cred că această lege a salarizării rezolvă multe probleme în sistemul medical. În primul rând problema exodului, pentru că din statistici pot să vă spun că, începând cu 2007 au plecat aproximativ 14.000 de medici din România şi acest exod trebuia oprit.  

A doua problemă majoră este dotarea spitalelor, pentru că nimănui nu îi place sau nimănui, nimeni nu vrea să stea într-un spital unde nu poate să îşi facă meseria. Deci nu salariul ar fi singura problemă. Dar şi aici s-au început nişte investiţii, s-au făcut nişte paşi, pe de altă parte problema buzunarelor, da, ştiu că există, pentru că mi s-au semnalat diverse cazuri.

Mie mi se pare, cum să vă spun?, jenant,eu, în calitate de ministru al sănătăţii, să apar în presă, la tv, la radio şi să spun:"Dragi colegi, vă rog, nu luaţi bani de la pacienţi!", pentru că oricum pacienţii susţin sistemul medical. Ştiţi foarte bine, contractul, sumele pe care Casa Naţională le contractează cu spitalele sunt limitate. Există programările, dar uneori nu poţi aştepta 2-3-6-7 luni. Şi atunci pot să plăteşti, deci tot pacientul plăteşte, plăteşte la medic, plăteşte investigaţiile şi până la urmă ce am făcut?


Etichete Sorina Pintealegea salarizariiinvestitiisistemul medical

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live