Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

22 Septembrie 2017
Vizualizari: 530
Comentează add

Viteza de realizare depinde de rezultatul testelor, iar pentru a identifica rapid soluţia cea mai bună de la această oră încep noi discuţii tehnice cu operatorii din domeniu.

Sistemul de alertare a populaţiei prin SMS "gata în maxim câteva săptămâni"

andrei-serban

Foto: Arhivă Reuters.

Sistemul de alertarea populaţiei prin SMS ar urma să fie gata în câteva zile sau în cel mult câteva săptămâni, promit specialiştii care au participat astăzi la o nouă întâlnire la guvern pe această temă.

Viteza de realizare depinde de rezultatul testelor, iar pentru a identifica rapid soluţia cea mai bună de la această oră încep noi discuţii tehnice cu operatorii din domeniu.

Alertele ar urma să fie emise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă sau de inspectoratele locale şi ar urma să ajungă pe telefoanele mobile ale locuitorilor sau chiar ale turiştilor din zonele afectate.

Sistemul de alertă a populaţiei care a fost discutat astăzi la Palatul Victoria are două componente: una creată de operatorii de telefonie care sunt de acord să investească în ea şi a doua care este realizată de stat şi care va fi terminalul ce va integra semnalele şi va transmite mesajele către populaţie. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Araft, a precizat că viitorul sistem va putea să fie folosit de toate tipurile de telefoane mobile, nu numai de cele performante.

Raed Arafat: Soluţia respectivă Cell Broadcastingul şi soluţii similare recunosc şi telefoanele care nu sunt smartphone-uri. Dacă noi luăm partea de aplicaţie, cum e aplicaţia DSU-ului, care s-a descărcat mult în ultima perioadă, asta într-adevăr e dependentă de smart. Soluţia de Cell Broadcasting în mod normal nu e dependentă de smartphone, orice terminal ar trebui să poată să o primeacă.

Adrian Diţă: Deci, orice terminal, nu doar terminalele activate pe operatorii locali din România. Deci, şi un turist care se află în zona respectivă...

Raed Arafat: Primeşte date.

Adrian Diţă: ... sub incidenţa alertei, primeşte această alertă, a adăugat Adrian Diţă, preşedintele Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii.

Tot el a mai spus că, probabil luni, întregul sistem care va fi aplicat o să fie identificat şi operatorii de telefonie s-au angajat ca imediat să cumpere echipamentele de care au nevoie.

Autorităţile au decis să urgenteze realizarea sistemului naţional de alertă prin SMS după furtuna din vestul ţării, care a ucis opt oameni duminica trecută.


Etichete alertaresms

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live