Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Eugen Rusu

12 Octombrie 2016
Vizualizari: 907
Comentează add

Președintele societății naționale de medicina familiei, Rodica Tănăsescu, invitat la Apel matinal.

Sistemul cardului de sănătate "se blochează de 1-3 ori pe săptămână" Sistemul cardului de sănătate "se blochează de 1-3 ori pe săptămână" - Conține audio

eugen-rusu

Foto: Arhivă.

Marți, pentru a doua zi consecutiv, sistemul informatic al cardului național de sănătate nu a funcționat - din cauza unor probleme tehnice de comunicație între unele componente.

Nu este insa pentru prima dată când se intimpla acest lucru.

Anul acesta, în primele șase luni, a picat de cel puțin 10 ori, în mare parte pentru că nu exista o firmă care să-i asigure mentenanța.

In august, un sondaj online realizat de Colegiul Medicilor Bucuresti arata ca sistemul se blocheaza de 1-3 ori pe saptamana, iar defectiunea dureaza doua ore, consecintele majore fiind scaderea numarului de pacienti consultati si validarea partiala a serviciilor.

Procurorii DNA s-au sesizat si au inceput o ancheta din care a reiesit ca s-ar fi cheltuit sume uriase cu asistenta tehnica in urma unor contracte semnate direct, fara licitatii.

Vasile Ciurchea si Irinel Popescu, fosti presedinti ai CNAS au fost pusi sub acuzare pentru abuz in serviciu, iar DNA sustine ca au prejudiciat statul cu aproape 17 milioane de euro.

Am discutat despre acest subiect la Apel Matinal cu  presedintele societatii nationale de medicina familiei, Rodica Tanasescu.

AUDIO: Apel matinal.

Dificultăţile în funcţionarea cardului de sănătate constituie şi tema de astăzi a emisiunii PROBLEME LA ZI, care începe la Radio România Actualităţi imediat după radiojurnalul de la ora 13,00.

Ascultătorii ne pot trimite întrebări pe această temă în cadrul emisiunii Probleme la zi.


Etichete exclusiv radioapel matinalcard de sanatatesistem blocat sanatatecolegiul medicilor bucurestisondajcnasdnarodica tanasescuVasile CiurcheaIrinel Popesc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live