Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

28 Mai 2015
Vizualizari: 1162
Comentează add

La alegerile locale de anul viitor se va introduce un nou sistem, electronic, de verificare a identităţii fiecărui votant, a anunţat, astăzi, deputatul PNL Victor Paul Dobre.

"Sistem electronic de verificare a identităţii", la viitoarele alegeri

maria-mandita-galati

Foto: Arhivă.  

La alegerile locale de anul viitor se va introduce un nou sistem, electronic, de verificare a identităţii fiecărui votant, a anunţat, astăzi, deputatul PNL Victor Paul Dobre. 

El a precizat că măsura va eradica turismul electoral.  
 
"Control instantaneu. Practic, în fiecare secţie de votare va fi un "membru" în plus, că nu va fi membrul biroului secţiei, un operator, în momentul în care intri în secţie va verifica, înainte de procedura de vot, pe baza actelor de identitate, dacă ai mai votat, dacă faci parte din secţia respectivă.
 
"Instantaneu. Există un angajament al guvernului că va susţine realizarea acestui sistem, achiziţia va fi coordonată de AEP împreună cu STS", spune Victor Paul Dobre. 
 
Deputatul liberal a mai adăugat că un astfel de sistem electronic de verificare este folosit în Republica Moldova şi că a fost folosit, în mod experimental şi în România, la alegerile parţiale din 2010 din judeţul Hunedoara, când a candidat şi a câştigat colegiul deputatul PNL Mariana Câmpeanu.

Etichete alegerile localesistemelectronicde verificare a identităţii fiecărui votantdeputatul PNL Victor Paul DobreMariana Câmpeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live