Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

26 Octombrie 2015
Vizualizari: 1319
Comentează add

Un program-pilot pentru centralizarea şi monitorizarea beneficiarilor de fonduri europene ar putea fi lansat în Tulcea şi beneficiază de susţinerea ministrului Marius Nica.

Sistem de monitorizare implementării proiectelor cu fonduri UE, la Tulcea

irinel-calin-tulcea

Marius Nica. Foto: Captură video

Un program-pilot pentru centralizarea şi monitorizarea beneficiarilor de fonduri europene ar putea fi lansat în Tulcea.

Proiectul, realizat de Asociaţia Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, îi priveşte deopotrivă pe destinarii publici şi

Noua platformă este creditată cu şanse mari, întrucât beneficiază de sprijinul ministrului de resort, Marius Nica.

Prefecturile ar putea monitoriza din 2016 toate proiectele cu finanţare europeană, fie că este vorba despre proiectele beneficiarilor publici, fie ale celor privaţi.

Propunerea vine din partea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România şi s-ar putea implementa ca un program-pilot pentru prima dată la Tulcea.

"Proiectul pe care l-am apreciat cel mai mult îl reprezintă un proiect prin care instituţia prefectului, indiferent de judeţul în care vorbim, să aibă la îndemână un sistem de monitorizare a implementării proiectelor din judeţul respectiv. Şi a fost prezentat un model foarte bun, pe care judeţul Tulcea vrea să-l implementeze pentru perioada 2014-2020", a spus Marius Nica.

Iniţiativa privind monitorizarea proiectelor europene aparţine fostului prefect al judeţului Tulcea Lucian Simion, preşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.

"În momentul de faţă ştim bine cum se procedează la nivel de instituţia prefectului: se fac foarte multe demersuri pe lângă unităţile administrativ-teritoriale, pe lângă comune, să se obţină informaţii referitoare la proiectele pe care le au în derulare. Or, aceste informaţii trebuie să circule foarte repede. Şi atunci, centralizatoarele acelea, cu monitorizarea fondurilor europene în teritoriu, vor fi mult mai adevărate decât în acest moment", a afirmat Lucian Simion.

Proiectul-pilot de monitorizare a fondurilor europene iniţiat de către instituţia prefectului judeţului Tulcea este sub forma unei platforme online, care ar putea fi funcţională chiar de anul viitor. 


Etichete program-pilot pentru centralizarea şi monitorizarea beneficiarilor de fonduri europeneTulceaministrului Marius NicaAsociaţia Prefecţilor şi Subprefecţilor din RomâniaLucian Simion

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live