Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Carmen Valică

16 Iulie 2011
Vizualizari: 1554
Comentează add

Din sumar, în SUA negocieri eşuate privind majorarea plafonului datoriei, CSM s-a autosesizat după ce procurorul şef al DNA, a acuzat presiuni la adresa procurorilor şi grupul media condus de Rupert Murdoch, acuzat.

Sinteza săptămânii 3 iulie - 16 iulie Sinteza săptămânii 3 iulie - 16 iulie - Conține audio

carmen-valica

Şeful DNA, Daniel Morar. Foto: Agerpres.

Neîncredere crescută pe pieţele fianciare în această săptămână, principalul motiv, îndoielile cu privire la capacitatea unor state de a face faţă datoriilor. În Statele Unite, republicanii si democraţii din Congres nu au reusit sa ajunga la o înţelegere pe baza căreia sa fie aprobată majorarea plafonului maxim al datoriei federale. Nici in Europa criza datoriilor publice nu pare sa se calmeze. Italia este ultima tara in care parlamentul a adoptat rapid, la presiunea pieţelor financiare, un plan de austeritate.

Justiţia, prilej de acuzaţii reciproce, Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat şi a dispus efectuarea de verificări, după ce procurorul şef al DNA, Daniel Morar, a acuzat presiuni la adresa procurorilor. Anterior, aceştia fuseseră acuzaţi în urma apariţiei unor informaţii despre un caz în care Direcţia anticorupţie îl implică pe ministrul mediului Laszlo Borbely.

Scuze publice, demisii, regrete şi investigaţii pe două continente, grupul media al magnatului Rupert Murdoch a fost în această săptămână în atenţia opiniei publice internaţionale după ce acuzaţii precum interceptări ilegale de telefoane sau mituirea poliţiştilor au ieşit la iveală în Marea Britanie.

Audio: Emisiunea Sinteza Săptămânii.

Declaraţia săptămânii

Preşedintele UDMR, Kelen Hunor şi procurorul şef al DNA, Daniel Morar, acuzaţii reciproce.


Etichete sinteza zileiSUACSMDNARupert MurdochKelemen Hunor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live