Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Silvia Ilieş

7 Aprilie 2012
Vizualizari: 6058
Comentează add

Din sumar: Luptă fără precedent între putere şi opoziţie, preşedintele Băsescu a trimis o scrisoare liderilor USL, acuzaţie de corupţie la adresa ministrului mediului şi procesul de privatizare a Cupru Min a eşuat.

Sinteza săptămânii 2-7 aprilie Sinteza săptămânii 2-7 aprilie - Conține audio

silvia-ilies

Preşedintele României, Traian Băsescu. Foto: Reuters.

Luptă fără precedent între putere şi opoziţie în perspectiva alegerilor locale de la 10 iunie.

Declaraţii, luări de poziţii, migraţii, întâlniri, şedinţe zilnice, moţiune de cenzură a opoziţiei anunţată pe legea educaţiei pentru data de 17 aprilie.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis vineri liderilor opoziţiei o scrisoare deschisă înaintea congreselor partidelor membre USL şi înaintea congresului reunit al USL de sâmbătă.

Preşedintele îşi exprimă disponibilitatea de a demisioana în cazul în care aceştia ar accepta revizuirea constituţiei aşa cum a fost ea cerută în referendumul din 2009 precum şi dacă mandatul de preşedinte va fi redus la patru ani astfel încât alegerile parlamentare să aibă loc în 2012 odată cu alegerile prezidenţiale.

Acuzaţie de corupţie la adresa ministrului mediului care a demisionat. Coaliţia rămâne unită. UDMR nu iese de la guvernare.

Licitaţia privind privatizarea Cupru Min va fi reluată. Negocierile cu Roman Copper au eşuat, a anunţat ministrul economiei Lucian Bode.

Audio
: Emisiunea sinteza săptămânii.Etichete Traian BăsescuputereopoziţieUSLUDMR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live