Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Bogdan Isopescu

28 Ianuarie 2012
Vizualizari: 4545
Comentează add

Din sumar: protestele românilor determină reacţia clasei politice, Curtea Constituţională a respins legea comasării alegerilor, România a semnat ACTA şi sudul ţării, blocat de zăpadă.

Sinteza săptămânii 23 - 28 ianuarie Sinteza săptămânii 23 - 28 ianuarie - Conține audio

bogdan-isopescu

Proteste pe viscol. Foto: Reuters.

Protestele românilor au determinat clasa politică să reacţioneze, asta nu înseamnă că au existat şi rezultate. În urma sesiunii parlmentare extraordinare de luni, a rămas doar zgomotul dialogului paralel dintre putere şi opoziţie.

Curtea Constituţională a respins legea comasării alegerilor propusă de putere, dar nici acest lucru nu are efect pentru moment, şi asta pentru că toată lumea aşteaptă motivarea Curţii, cea care arată ce anume este neconstituţional, o chestiune tehnică sau chiar ideea comasării în sine.

Elita din lumea financiară şi politică a lumii discută de câteva zile la Davos, în Elveţia, despre soluţii pentru criză. Vedeta negativă este Grecia, iar semnalele pentru zona euro sunt uneori contradictorii.

România a semnat ACTA, un tratat pentru combaterea comercializării produselor contrafăcute şi a pirateriei online. Există multe voci din mediile interne şi internaţionale care consideră acest tratat o formă de cenzură online. Scandalul este în toată Europa, în Polonia spre exemplu mii de oameni au ieşit joi în stradă.

Zăpada a blocat sudul României la sfârşitul săptămânii, urmează gerul.

Audio: emisiunea "Sinteza săptămânii".


Etichete Sinteza săptămâniiprotesteACTAzăpadăCurtea Constituţională

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live