Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Silvia Ilieş

24 Martie 2012
Vizualizari: 5326
Comentează add

Din sumar: ÎCCJ a dispus arestarea deputatului Mihail Boldea, şeful statului a participat la bilanţul anual al SRI şi parlamentul României este în continuare blocat prin neparticiparea opoziţiei la lucrările plenului.

Sinteza săptămânii 19 - 24 martie Sinteza săptămânii 19 - 24 martie - Conține audio

silvia-ilies

Deputatul Mihail Boldea. Foto: Agerpres.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea deputatului Mihail Boldea căruia i s-a ridicat imunitatea pentru acte de corupţie. Acesta a părăsit ţara şi este dat în urmărire internaţională. Toate instituţiile au fost şi rămân în alertă, deşi acesta a declarat dintr-o ţară africană, Congo, într-un interviu, că va reveni singur în ţară săptămâna ce vine. Evenimentele sunt în desfăşurare.

Şeful statului Traian Băsescu a participat la bilanţul anual al SRI, ce a marcat împlinirea a 22 de ani de la înfiinţarea insituţiei. Preşedintele a declarat că lupta anticorupţie rămâne o prioritate însă acum statul are capacitatea de a lucra mai eficient datorită cooperării dintre structurile abilitate să prevină, controleze, evalueze şi să urmărească fenomenul.

Forul legiuitor, parlamentul României, este în continuare blocat prin neparticiparea opoziţiei la lucrările plenului. Se împlinesc două luni. Multe legi organice şi importante sunt la rândul lor blocate.

Rezoluţia iniţiată de România privind drepturile omului, democraţia şi statul de drept a fost adoptată vineri de Consiliul Drepturilor Omului al Naţiunilor Unite. Rezoluţia este primul document pe această temă de la înfiinţarea consiliului în 2006.

Mitinguri de amploare în Franţa împotriva extremismului după şocul cauzat de cetăţeanul francez de origine algeriană ce a omorât şapte persoane la Toulouse, dintre care şi patru persoane, un profesor şi trei elevi de la un colegiu iudaic. Ceremonii de amploare în Israel cu ocazia înmormântării acestora. Declaraţii politice împotriva terorismului.

Audio: emisiunea Sinteza săptămânii.


Etichete sinteza săptămâniiMihail BoldeaTraian BăsescuFranţa

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live