Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Cătălin Lenţa

23 Iulie 2011
Vizualizari: 1645
Comentează add

Din sumar: CE a prezentat raportul anual pe justiţie, guvernul nu a reuşit să vândă un pachet de acţiuni Petrom, Grecia primeşte un nou ajutor financiar, iar Norvegia este zguduită de două atacuri mortale.

Sinteza săptămânii 18 iulie - 23 iulie Sinteza săptămânii 18 iulie - 23 iulie - Conține audio

catalin-lenta

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel la summitul liderilor UE. Foto: Reuters.

În această ediţie a Sintezei Săptămânii discutăm despre ultima evaluare a României de către Comisia Europeană în domeniul justiţiei - au fost făcute unele progrese, dar acestea nu garantează ridicarea monitorizării în 2012.

Intenţia guvernului de a vinde un pachet important de acţiuni la Petrom s-a dovedit un eşec - investitorii nu au licitat nici măcar pentru jumătate dintre acestea.

Operaţiunea va fi amânată până la anul.
   
O nouă încercare de a salva Grecia de la faliment - finanţatorii internaţionali sunt gata să mai dea Atenei 160 de miliarde de euro. Analizăm impactul acestui nou plan în Sinteza Săptămânii.

Două atentate în Norvegia au lăsat în urmă cel puţin 91 de morţi - vinovat în ambele cazuri ar fi un tânăr norvegian, susţine poliţia, care a dat de înţeles că ar fi o acţiune singulară a unui extremist de dreapta.

Tot în această săptămână a venit o veste rea pentru doritorii de slujbe în Spania de la 1 august, românii vor avea nevoie de permise de muncă.

Anunţul a venit din partea guvernului de la Madrid, care au dat din nou asigurări că restricţiile pentru muncitorii români sunt temporare şi vor fi revizuite anual.

Măsura nu îi va afecta pe românii care trăiesc acum în Spania şi sunt incluşi deja pe piaţa muncii.

Argumentele invocate de partea spaniolă sunt şomajul ridicat din acea ţară, dar şi numărul mare al românilor care vin în căutarea unui loc de muncă, în condiţiile în care Spania este într-o gravă criză.

Audio: Emisiunea sinteza săptămânii.


Etichete NorvegiaGreciaPetromSpaniaguvernsinteza zilei

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live