Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Silvia Ilieş

22 Aprilie 2012
Vizualizari: 5137
Comentează add

Din sumar: despre pensii, moţiune de cenzură, penalizări probabile de la Bruxelles, retrocedarea proprietăţilor confiscate de fostul regim comunist, întâlnire NATO la Bruxelles, alegerile din Franţa.

Sinteza săptămânii, 15 - 21 aprilie Sinteza săptămânii, 15 - 21 aprilie - Conține audio

silvia-ilies

Foto: Agerpres Arhivă.

Persoanele care au pensia mai mică de 740 lei nu mai plătesc de acum înainte contribuţia la sănătate. Drepturile nu sunt calculate retroactiv, a precizat ministrul muncii, după ce sute de pensionari au luat cu asalt instanţele pentru a depune acţiuni în vederea recuperării banilor reţinuţi până acum.

Despre parlament se poate spune că şi în această săptămână a fost blocat cu excepţia unei singure zile, intenţia opoziţiei de a schimba preşedintele Camerei Deputaţilor, a eşuat din nou.

România riscă să piardă bani europeni pe cinci programe datorită lipsei legislaţiei acceptate de Bruxelles privind achiziţiile publice.

Resursele Fondului Monetar Internaţional vor creşte cu peste 430 de miliarde de dolari potrivit unui anunţ făcut după o reuniune a miniştrilor de finanţe din ţările G-20, contribuţiile suplimentare vor dubla practic fondurile FMI.

Audio: Emisiunea Sinteza Zilei, 15 - 21 aprilie 2012.


Etichete FranţaretrocedăriNATOFMI

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live