Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 August 2017
Vizualizari: 596
Comentează add

Episcopul ortodox de Huşi, acuzat de implicare într-un scandal sexual, a luat decizia de a se retrage din funcţie, deşi susţine în continuare că este nevinovat.

Sinodul declară vacant scaunul de episcop al Huşilor

radiojurnal

Episcopul ortodox de Huşi, acuzat de implicare într-un scandal sexual, a luat decizia de a se retrage din funcţie, deşi susţine în continuare că este nevinovat.

Cu câţiva ani în urmă, episcopul a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminarul teologic, iar superiorii săi din Biserica Ortodoxă i-a pus în vedere că se poate retrage sau poate să fie judecat de Consistoriul Arhieresc. Ionuţ Mavrichi, consilier în Patriarhia Română, a precizat.

Ionuţ Mavrichi: Prea Sfinţitul Părinte Corneliu a luat decizia să depună în faţa Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcţia sa de episcop de Huşi, în condiţiile în care se consideră în continuare nevinovat. Sfântul Sinod a luat act şi a aprobat această cerere şi a hotărât, în acelaşi timp, declararea vacantării scaunului de episcop al Huşilor, urmând ca în următoarele 60 de zile, conform prevederilor statutare, să fie ales un nou episcop al Huşilor.


Etichete Episcopul ortodox de Huşiacuzat de implicare într-un scandal sexuala luat decizia de a se retrage din funcţiedeşi susţine în continuare că este nevinovat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live