Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Mai 2022
Vizualizari: 151
Comentează add

Planeta Pământ înregistrează noi recorduri alarmante pentru creşterea nivelului mării, căldurii oceanice şi a concentraţiei de gaze cu efect de seră.

"Singurul viitor sustenabil este cel bazat pe surse regenerabile"

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Organizaţia Meteorologică Mondială, din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, afirmă că planeta înregistrează noi recorduri alarmante pentru creşterea nivelului mării, al căldurii oceanice şi a concentraţiei de gaze cu efect de seră, în 2021.
 
În raportul său anual - Global Climate Report, agenţia ONU arată şi că apa oceanelor devine tot mai acidă, pe măsură ce dioxidul de carbon se dizolvă în apa mării.
 
Conform BBC, Organizaţia Meteorologică Mondială avertizează, totodată, că milioane de oameni vor fi strămutaţi, din cauza fenomenelor meteo extreme.
 
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel la măsuri urgente: "O să vă spun concluzia: sistemuul energetic global este distrus şi ne aduce tot mai aproape de o catastrofă climatică. Combustibilii fosili constituie o fundătură, atât din punct de vedere al mediului, cât şi economic. Războiul din Ucraina şi efectele imediate ale acestuia asupra preţurilor la energie constituie încă un apel la trezire. Singurul viitor sustenabil este cel bazat pe surse regenerabile. Trebuie să punem capăt poluării cu combustibili fosili, să accelerăm tranziţia către energie regenerabilă, înainte de a ne incinera singura casă. Nu mai este timp!"

Etichete Global Climate ReportONUAntonio Guterresmeteoclimă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live