Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 August 2020
Vizualizari: 938
Comentează add

Patriarhul ecumenic Bartolomeu i-a mulțumit Patriarhului Daniel pentru susţinerea în cazul Bazilicii ""Sfânta Sofia" din Isranbul.

Singura misiune a Sfintei Sofia e „funcţionarea ca lăcaş de cult creştin”

radiojurnal

Patriarhul ecumenic Bartolomeu. Foto: basilica.ro.

Patriarhul ecumenic Bartolomeu i-a mulţumit Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, pentru susţinerea exprimată în cazul Bazilicii ''Sfânta Sofia'' din Istanbul, în contextul în care autorităţile turce au decis transformarea ei în moschee, după 86 de ani.

Potrivit agenţiei basilica.ro, Patriarhul Constantinopolului a arătat că 'singura utilizare care respectă şi indică adevărul şi sfânta misiune a Sfintei Sofia este funcţionarea ca lăcaş de cult creştin'.

Luna trecută, Patriarhia Română şi-a exprimat susţinerea pentru menţinerea ca muzeu a Bazilicii din Constantinopol, precum şi solidaritatea cu toţi cei care apără acest simbol al Bisericii Ortodoxe universale.

Construită cu aproape 1.500 de ani în urmă de către împăratul Justinian cel Mare, "Sfânta Sofia" a fost transformată în moschee în 1453, după ce otomanii au ocupat Constantinopolul.

Cinci secole mai târziu, ea a fost transformată în muzeu - printr-un decret al fondatorului statului turc modern, Mustafa Kemal Ataturk.


Etichete (ii)sfanta sophiaconstantinopolbartolomeudaniel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live