Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Mai 2019
Vizualizari: 124
Comentează add

Câteva zeci de membri ai Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare protestează miercuri, în faţa sediului închisorii Jilava.

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare protestează

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Câteva zeci de membri ai Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare protestează miercuri, în faţa sediului închisorii Jilava, continuând astfel, seria acţiunilor declanşate în urmă cu două zile.

Ei solicită în principal adoptarea Statutului poliţistului de penitenciare şi publicarea de urgenţă a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, impus prin Ordonanţa de urgenţă numărul 114 din 2018, similar celorlalte instituţii din structura de apărare naţională.

Revendicările au fost discutate, luni, şi cu ministrul interimar al justiţiei, Ana Birchall.

Secretarul general al Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, Florin Stoica: "Am fost la negocieri la Ministerul Justiţiei, n-au fost decât vorbe şi fapte nu, drept pentru care, astăzi, avem proteste la Jilava şi la Deva.

Motivele sunt aceleaşi ca şi cele de luni, respectiv lipsa banilor pentru plata orelor suplimentare, pentru voucherele de vacanţă, lipsă de personal, lipsa legislaţiei pentru a putea funcţiona ca instituţie, respectiv a statutului funcţionarului public în special, care e de un an şi jumătate în parlament şi lipsa unui dialog cu factori de decizie din cadrul Ministerului Justiţiei fac această specificaţie pentru că nu avem o problemă cu ANP.", conform Rador.


Etichete Penitenciar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live