Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

19 Aprilie 2018
Vizualizari: 617
Comentează add

Acţiunea face parte dintr-un calendar mai amplu de proteste faţă de plafonarea sporurilor la 30%, lucru care a generat scăderi de venituri în sistemul medical.

Sindicatele din sănătate iau în calcul o grevă generală pe 11 mai

marilena-francu

Proteste ale angajatilor din sistemul sanitar. Foto (Arhiva): Andreea Bogdan/Alba Iulia.

Sindicatele din Sănătate iau în calcul declanşarea unei greve generale în sistemul sanitar pe 11 mai.

Acţiunea face parte dintr-un calendar mai amplu de proteste faţă de plafonarea sporurilor la 30%, lucru care a generat scăderi de venituri pentru unele categorii ale personalui medical - afirmă la Radio România Actualităţi prim-vicepreşedintele SANITAS, Iulian Pope.

Iulian Pope: 26 aprilie - miting în Bucureşti, 7 mai - avem greva de avertisment cu întreruperea activităţii două ore, 11 mai - grevă generală. Principala nemulţumire este eliminarea pragului de 30% pentru sporuri pentru sistemul sanitar şi de asistenţă socială. Nu a prins toată lumea fluturaşii de salariu, dar sunt diminuări între 50 de lei şi 1.300-1.400 de lei faţă de luna anterioară. Începând de mâine vom face publici fluturaşii de salariu pentru persoane care au avut diminuări de venituri începând cu luna martie. Sunt asistenţi medicali care au creştere de venituri de 200 de lei pentru patru ani. Or această creştere nu acoperă nici inflaţia.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat recent că a ajuns la un acord cu managerii de spitale să suporte din venituri proprii diminuările salariale din luna martie, urmând ca ulterior sumele să le fie decontate de guvern.


Etichete Sindicatele din sănătategrevă generală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live