Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

8 Noiembrie 2017
Vizualizari: 819
Comentează add

În Spania, sindicatele din regiunea Catalonia au convocat pentru astăzi o grevă generală pentru a protesta faţă de acţiunile justiţiei spaniole împotriva fostului Guvern Regional.

Sindicatele din regiunea Catalonia au convocat o grevă generală

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Agerpres/EPA/Alejandro Garcia

În Spania, sindicatele din regiunea Catalonia au convocat pentru astăzi o grevă generală pentru a protesta faţă de acţiunile justiţiei spaniole împotriva fostului Guvern Regional.

Mai multe drumuri au fost blocate, circulaţia trenurilor a fost oprită şi activitatea în şcoli şi instituţii este suspendată.

Protestatarii au blocat mai multe şosele de acces în oraşele mari, iar şcolile şi universităţile au rămas închise.

Trenurile regionale circulă doar la anumite ore şi asociaţiile pro independenţă au convocat mai multe mitinguri de protest pe parcursul zilei.

Greva generală de astăzi are loc după ce ieri 200 de primari catalani şi mai mulţi eurodeputaţi pro independenţă s-au întâlnit la Bruxelles cu fostul lider Carles Puigdemont, acuzat în Spania de comiterea mai multor infracţiuni grave, după ce a favorizat organizarea refendumului şi o declaraţie unilaterală de independenţă.

Primarii au asistat la un discurs în care Puigdemont s-a plâns că Uniunea Europeană sprijină Executivul de la Madrid, autorul - spune fostul lider catalan - unei lovituri de stat, deoarce i-a trimis la închisoare pe toţi membrii fostului Guvern Regional.

Întâlnirea cu Puigdemont cu primarii secesionişti a avut loc într-un teatru, deoarece instituţiile europene au refuzat să acorde sprijin pentru aceste acţiuni.

Deşi este urmărit de justiţie, Puigdemont a anunţat că acceptă să fie principalul candiadat al formaţiunii sale la viitoarele alegeri regionale, convocate de Guvernul spaniol, în 21 decembrie.


Etichete cataloniagreva generalasindicatecirculatia trenurilor suspendatacarles puigdemontuespania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live