Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

6 Martie 2017
Vizualizari: 544
Comentează add

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi pentru că nu li se aplică salariul minim de 1450 de lei şi nici nu li s-au comunicat intenţiile guvernului privind noul proiect al salarizării

Sindicatele din MAI ameninţă cu proteste începând din 16 martie

alis-georgescu

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu. Foto: Arhivă.

La Ministerul Muncii s-au încheiat discuţiile programate astăzi cu reprezentaţi ai sindicatelor pe marginea legii salarizării. Reprezentanţii poliţiştilor au ieşit nemulţumiţi de la negocieri. 

Reporterul RRA Alice Georgescu spune că principala nemulţumire a sindicaliştilor din ordine publică este legată de faptul că salariul minim nu se aplică angajaţilor din MAI, aşa cum se întâmplă pentru cei din Educaţie şi Sanătate.

Preşedintele Federaţiei Sindicale Sed Lex, Florin Vâlnei, a declarat că în prezent sunt poliţişti care au salariul mai mic decât minimul pe economie, care este de 1.450 de lei. Totodată, preşedintele Sed Lex a spus că a trimis o delegaţie la MAI pentru a discuta cu ministrul Carmen Dan despre această situaţie.

În ceea ce priveşte noul proiect privind salarizarea din sectorul bugetar, sindicaliştii au spus că nu îşi pot da cu părerea despre el pentru că până la această oră nu au primit un textul actului normativ.

În concluzie, sindicaliştii nu au ajuns la o înţelegere cu Ministerul Muncii în privinţa salarizării din sistemul de ordine publică şi ameninţă cu proteste începând din data de 16 martie.


Etichete Ministrul Munciisindicate MAIsalarizarea bugetarilorsalariul minim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live