Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2022
Vizualizari: 396
Comentează add

Între 11:00 şi 13:00 cadrele didactice nu vor intra la cursuri, dar elevii vor fi supravegheaţi, anunţă protestatarii.

Sindicatele din învăţământ vor declanşa, miercuri, o grevă de avertisment

radiojurnal

  

Sindicatele din învăţământ declanşează, mâine, o grevă de avertisment de două ore.

Astfel, între 11:00 şi 13:00 cadrele didactice nu vor intra la cursuri, dar elevii vor fi supravegheaţi, anunţă protestatarii.

Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nu le sunt majorate salariile, potrivit legii, şi cer, totodată, alocarea a 6% din Produsul Intern Brut pentru finanţarea educaţiei.

Acordarea unor sporuri, plata orelor suplimentare, dar şi majorarea numărului de posturi didactice - sunt, de asemenea, revendicări ale angajaţilor din învăţământ.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret": Aş vrea să precizez foarte clar că nu discutăm numai de profesori, de personal didactic de predare. Este vorba de întreg personalul care îşi desfăşoară activitatea într-o unitate şcolară: personal didactic de predare, didactic auxiliar şi nedidactic. În acţiunea de protest vor fi toţi colegii noştri, indiferent de funcţia pe care o îndeplinesc la nivelul unităţilor de învăţământ. Categoric, vorbim doar de colegii noştri membri de sindicat, dar vor exista, pesemne, şi situaţii în care /nemembrii/ de sindicat poate că vor dori să protesteze alături de noi. Vom fi în şcoală, copiii vor fi supravegheaţi. Nu se desfăşoară nicio activitate didactică de predare.
 

Etichete invatamantsindicategreva de avertisment(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live