Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

28 Noiembrie 2021
Vizualizari: 385
Comentează add

Federaţiile sindicale din ȋnvăţămȃnt cer blocarea distribuţiei ȋn şcoli a testelor pe bază de salivă ȋn forma actuală.

Sindicatele din Educație despre testele de salivă pentru elevi

adriana-leu

Săptămâna viitoare, copiii din școli și grădinițe ar putea fi testați pentru prima dată prin procedură noninvazivă.

Unitățile de învățământ au început să primească testele pe bază de salivă, însă cele mai mari federații sindicale din învățământ cer blocarea distribuției acestora în școli, în forma în care sunt ambalate acum, pe pachete de componente. Adriana Leu explică.

Federația Sindicatelor Libere din Invățământ și Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” solicită Guvernului ca în școli să fie trimise kituri individuale, deoarece, apreciază acestea, testele care au ajuns la inspectoratele școlare nu respectă nicio regulă de siguranță sanitară, fiind manipulate de cel puțin trei persoane înainte să ajungă la elevi.

Federaţiile mai cer Agenției Naționale a Medicamentului să explice cum pot fi distribuite testele respectându-se în același timp regulile sanitare, iar Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate să prezinte criteriile potrivit cărora aceste teste au fost achiziționate și livrate dezmembrate, mai multe componente similare în același ambalaj, nu sub formă de kit individual.

De altfel, pe internet au apărut imagini cu modul în care sunt ambalate aceste teste, pe pachet de componente, care trebuie după aceea separate și combinate.

Seful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că fiecare lot este însoțit de instrucțiuni privind modul de asamblare și utilizare și a explicat că în mod normal acest gen de dispozitive livrate în număr mare sunt ambalate în acest fel.

Federațiile sindicale din învățământ mai solicită explicații clare despre procedura de testare și respectarea zilelor libere pentru angajați, deoarece în mai multe unități de învățământ testele au ajuns în zilele libere legale.

Testele de salivă ar putea fi folosite în premieră joi, când se redeschid școlile și grădinițele după minivacanța de Ziua Națională.


Etichete federatii din invatamantscoliteste pe baza de salivacoronaviruskitregula de siguranta sanitara(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live