Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

12 Aprilie 2016
Vizualizari: 715
Comentează add

Mihai Lorincz, liderul sindicatului de la Paroșeni, a declarat că, după discuțiile de la Ministerul Energiei, administrația va trebui să ia alte măsuri de reducere a cheltuielilor.

Sindicate: Reducerea timpului de lucru la C.E. Hunedoara a fost suspendată

ilie-pintea

Termocentrala Paroșeni. Arhivă Foto: Ilie Pintea.

Sindicatele energeticienilor de la Complexul Energetic Hunedoara au reușit să obțină suspendarea deciziei luate ieri de administrație, potrivit căreia timpul de lucru pentru personalul indirect productiv urma să fie redus de la cinci zile pe săptămână la patru.

Mihai Lorincz, liderul sindicatului de la Termocentrala Paroșeni, a declarat că, după discuțiile purtate în această dimineață la Ministerul Energiei, administrația Complexului va trebui să găsească alte măsuri de reducere a cheltuielilor, iar programul de lucru nu va suferi modificări.

Decizia inițială a administratorului special ar fi afectat peste 4000 din cei 6300 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara, ale căror venituri ar fi fost diminuate cu aproximativ 22 de procente lunar.

La Ministerul Energiei sunt așteptate mâine sindicatele minerilor din Valea Jiului, care vor să obțină revenirea la anumite drepturi care nu mai există după denunțarea unilaterală a contractului colectiv de muncă, precum transportul la și de la locul de muncă și ajutoarele de deces.

Pe de altă parte, reprezentanții sindicatelor vor cere finalizarea programului de restructurare pe care administrația încă nu l-a prezentat, pentru a ști cu certitudine câte persoane vor fi concediate colectiv și în ce condiții.

Minerii vor să propună amendarea cadrului legislativ ce reglementează disponibilizările, pentru a beneficia de un pachet extins de măsuri sociale după ieșirea din sistem.


Etichete reducerea timpului de lucru la C.E. Hunedoara a fost suspendatăsindicateMinisterul Energiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live