Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

6 Martie 2013
Vizualizari: 1226
Comentează add

Angajaţii de la metrou sunt nemulţumiţi că nu s-a ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte negocierea contractului colectiv de muncă.

Sindicaliştii Metrorex protestează la ministerul transporturilor

cristina-ghioca

Foto: Arhivă

Membrii Uniunii Sindicatelor Lucrătorilor de la Metrou (USLM) vor participa miercuri, de la ora 12.30, la un miting în faţa ministerului transporturilor, după care se vor deplasa într-un marş de protest până în Piaţa Victoriei, la sediul guvernului.

Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-a ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte negocierea contractului colectiv de muncă, informează Mediafax.

Potrivit preşedintelui USLM, Ion Rădoi, la acţiunea de protest vor lua parte doar angajaţii care sunt în timpul liber.

"La mitingul de o oră din faţa ministerului transporturilor vor participa în mod sigur sute, dacă nu chiar mii de lucrători din cadrul metroului.

Nu vrem momentan să dăm o cifră sigură cu privire la numărul de participanţi, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, mai ales că la acţiunea de protest nu vor putea lua parte decât angajaţii care sunt în timpul liber", a spus Ion Rădoi. 

El a menţionat că odată ajunşi în Piaţa Victoriei, vor depune la Registratura Guvernului o adresă cu revendicările lor.

Potrivit lui Ion Rădoi, este posibil ca după data de 1 aprilie, când expiră actualul contract colectiv de muncă, să se ajungă şi la declanşarea grevei generale.


Etichete metrouprotestsindicalişticontract colectivmuncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live