Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

20 August 2018
Vizualizari: 581
Comentează add

Nemulţumiţi de situaţia financiară a Companiei Metrorex, aproximativ 300 de sindicalişti protestează la Ministerul Transporturilor.

Sindicaliștii Metrorex, protest la Ministerul Transporturilor

alex-lancuzov

Pichet de protest organizat de reprezentantii Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), la Ministerul Transporturilor (20.08.2018). Foto: Agerpres.

Aproximativ 300 de sindicalişti de la Metrou protestează, astăzi, la Ministerul Transporturilor, nemulţumiţi de situaţia financiară a Companiei Metrorex.

Ei ameninţă că, din toamnă, sunt pregătiţi să declanşeze greva generală.

Reporterul nostru Alexandru Lancuzov se află la faţa locului şi ne oferă detalii în direct. Bună ziua, Alex!  

Reporter: Alexandru Lancuzov - Bun găsit! Pentru prima dată de la declanşarea protestelor, sindicaliştii de la Metrou au atras anteţia asupra unor posibile probleme de siguranţă a circulaţiei în subteran, de unde şi incidentele tehnice din ultima perioadă.

Sunt deficienţe în ceea ce priveşte mentenanţa trenurilor de metro, dar şi întreţinerea instalaţilor  - spun ei - pentru că remedierea problemelor ar fi nevoie de angajarea a încă 500 sau 600 de persoane, mai ales că reţeaua de metrou se extinde treptat.

De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că Ministerul Transporturilor nu a mai dorit să semneze o nouă prelungire a contractului pentru spaţiile comerciale de la metrou cu firma deţinută de Sindicatul Metrorex.

De cealaltă parte, Ministerul Transporturilor spune că această problemă a spaţiilor comerciale ar fi de fapt motivul real al protestelor.


Etichete metrorexprotestministerul transporturilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live