Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

21 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1428
Comentează add

Câteva sute de persoane au participat astăzi la Budapesta la o manifestaţie organizată de o confederaţie sindicală, în semn de protest faţă de politicile fiscale ale guvernului.

Sindicaliştii din Ungaria, în stradă

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Protest anti-guvernamental în faţa clădirii Parlamentului de la Budapesta. Foto: captură youtube.com/UT.

Câteva sute de persoane au participat astăzi la Budapesta la o manifestaţie organizată de o confederaţie sindicală, în semn de protest faţă de politicile fiscale ale guvernului şi faţă de lipsa consultărilor cu reprezentanţii angajaţilor din diverse domenii.

Manifestaţia a fost organizată de una dintre principalele confederaţii sindicale din Ungaria, după ce unele negocieri cu reprezentanţii guvernului, care au avut loc ieri, s-au încheiat fără rezultate.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de planurile guvernului de a majora impozitele pentru unele beneficii extra-salariale şi cer menţinerea sistemului privind pensionarea anticipată a anumitor categorii de salariaţi, acuzând totodată lipsa unor consultări înainte de depunerea în parlament a proiectului de lege referitor la taxele din anul viitor.

Ei sunt nemulţumiţi şi din cauză că nu a existat un dialog eficient cu autorităţile în privinţa codului muncii, a salariilor şi a unei legi adoptate în anii anteriori care limitează practic posibilităţile de a organiza greve.

Oamenii adunaţi astăzi în apropierea clădirii parlamentului, purtând steaguri ale organizaţiilor sindicale din care fac parte, au ascultat discursuri prin care a fost criticat guvernul şi s-a cerut autorităţilor majorarea salariilor şi să nu fie luate decizii legate de angajaţii din diverse domenii, fără a avea loc consultări cu aceştia.

Susţinerea faţă de guvernul Orban, în cădere liberă

"Printre revendicările noastre se numără majorarea salariului minim şi a câştigurilor reale din anul viitor. Cerem reanalizarea codului muncii şi restabilirea dreptului la grevă în Ungaria, iar dacă nu vor ceda în aceste chestiuni, ne vom întoarce aici şi vom merge chiar mai departe", a declarat liderul confederaţiei Liga, Istvan Gasko.

În ultima perioadă la Budapesta au fost organizate mai multe acţiuni de protest faţă de politica guvernului condus de Viktor Orban, faţă de controversata taxă pe internet, care a fost retrasă ulterior şi faţă de menţinerea în funcţie a preşedintelui autorităţii pentru taxe şi vamă, care se află pe lista cetăţenilor ungari care au primit recent interdicţie de a intra în SUA din cauza unor suspiciuni de corupţie.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul Ipsos, susţinerea de care se bucură partidul de guvernământ Fidesz la nivelul populaţiei a scăzut luna aceasta la 30 la sută, comparativ cu 35 de procente înregistrate în octombrie.  


Etichete UngariaBudapestaprotestesindicatenemulţumirilegiParlamentVictor OrbanguverncontroversetaxesalariugrevăpensierevendicăriIstvan Gasko

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live